Polityka prywatności

„EUROPEOCARS” została założona przez osobę fizyczną posiadającą osobowość prawną, która działa zgodnie z przepisami greckiego kodeksu cywilnego i działa pod adresem 37 Andreas Papandreou Street, Amoudara, Heraklion, Kreta, 71414.

Spółka prowadzi stronę internetową „www.europeocars.com” w celu prowadzenia działalności komercyjnej polegającej na wynajmie samochodów. Za pośrednictwem naszej strony internetowej zbieramy dane osobowe naszych klientów. Dlatego jesteśmy poważnie zaniepokojeni ochroną Twojej prywatności i mamy na uwadze obie zasady. Regulujemy te relacje między nami w drodze pisemnej umowy zgodnie z RODO i przekazujemy szczegółowe informacje na temat sposobu zarządzania Twoimi danymi osobowymi. Szanujemy prywatność osób odwiedzających i użytkowników naszej witryny internetowej i zdajemy sobie sprawę, że decydując się na przekazanie nam informacji na swój temat, ufasz, że podczas przetwarzania Twoich danych osobowych postępujemy z całkowitą odpowiedzialnością i uczciwością. Niniejsza Polityka prywatności zawiera ważne informacje o tym, jak przetwarzamy Twoje dane osobowe.

Jeżeli zdecydujesz się na korzystanie z serwisu akceptując jego regulamin, przyjmuje się, że akceptujesz postanowienia niniejszej Polityki Prywatności. Jeżeli nie zgadzasz się z niniejszą Polityką, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny i poproszenie nas o wyjaśnienia poprzez wysłanie wiadomości e-mail. Zastrzegamy sobie prawo do modyfikowania niniejszej Polityki, gdy uznamy to za konieczne i zachęcamy do regularnego przeglądania jej, aby być na bieżąco z wszelkimi zmianami w jej treści i sposobie wykorzystania Twoich danych osobowych. Poświęć trochę czasu na zapoznanie się z praktykami dotyczącymi prywatności i daj nam znać, jeśli masz jakiekolwiek pytania.

Z jakich informacji korzystamy i w jaki sposób je gromadzimy.

Gromadzimy, wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe, które nam przekazujesz, tylko w zakresie, w jakim jest to niezbędne do realizacji określonych celów, na które wyraziłeś zgodę, i są to:

Po pierwsze, na stronie internetowej, aby usprawnić i spersonalizować korzystanie z niej, zapewniając Ci jak najlepszy dostęp do tych treści za pomocą plików cookies.

Po drugie, za naszą współpracę poprzez „zapytanie” (wypełnienie formularza na stronie internetowej) w celu rozpatrzenia i zarządzania „wnioskiem” lub wyrażeniem przez Państwa zainteresowania współpracą z naszą firmą w celu realizacji przez nas świadczenia (wynajem samochodu ), przesyłając swój „wniosek”, wyrażasz zgodę na otrzymywanie Twoich danych osobowych, abyśmy mogli dalej się z Tobą komunikować.

Przetwarzanie Twoich danych osobowych dla każdego z powyższych celów odbywa się zgodnie ze zgodą, jaką nam udzielasz dla tej osoby, którą możesz odwołać w każdej chwili, a także w przypadku, gdy sobie tego życzysz.

Jakie dane osobowe zbieramy.

Zbieramy następujące informacje na Twój temat, zgodnie z udzieloną nam przez Ciebie zgodą i wyłącznie w powyższych celach, a jeśli będziemy potrzebować więcej informacji dla tych, na które wyraziłeś zgodę, skontaktujemy się z Tobą.
Osobiste dane kontaktowe, w tym informacje, które pozwalają nam skontaktować się z Tobą osobiście (np. imię i nazwisko, adres, kod pocztowy, kraj zamieszkania, adres e-mail, numer telefonu, faks). Gromadzimy także, choć nie jest to konieczne do realizacji naszej współpracy, jeszcze kilka żądań, które Klient może zrealizować.

Gdzie jesteśmy adresowani.

Nie szukamy ani nie zbieramy danych osobowych od osób poniżej osiemnastego (18) roku życia. Jeżeli odkryjemy, że zebraliśmy dane osobowe osób poniżej osiemnastego (18) roku życia, usuniemy je w możliwie najkrótszym czasie.

Czy przekazujemy Twoje dane osobowe innym osobom?

-Nasza firma nie udostępnia Twoich danych osobowych nikomu innemu. Przechowuje je do użytku prywatnego oraz w celu realizacji oferowanych przez nie korzyści, w oparciu o zgodę swoich klientów (np. wysyłka newslettera wymaga zgody podmiotu)
Ujawnimy Twoje dane osobowe, jeśli będziemy związani prawnie (aby zastosować się do przepisu prawa) w zakresie i zakresie niezbędnym do wywiązania się z tego obowiązku lub jeśli w naszej ocenie będzie to zasadnie konieczne w celu wykonania postępowania prawnego lub odpowiedzi na podobne żądania .

Jak wykorzystujemy Twoje dane osobowe?

Dostarczamy Ci informacje i aktualizacje zgodnie z Twoją prośbą i zgodą, którą nam udzieliłeś.

Czas na przechowywanie i przechowywanie danych osobowych.

Przechowujemy Twoje dane osobowe tak długo, jak jest to absolutnie konieczne do celów przetwarzania i do odpowiedzi na Twoje prośby. Dane osobowe, które przekazałeś nam w związku z Twoimi zapytaniami i „prośbami” o współpracę, będziemy przechowywać przez okres do 10 lat od ich otrzymania i po upływie powyższego okresu, a jeśli nie poprosisz nas o ich przechowywanie przez dłuższy okres czasie, usuniemy je w sposób bezpieczny i uniemożliwiający odzyskanie.

Co to są pliki cookie?

Strona wykorzystuje pliki cookies. Pliki cookie to informacje, które witryna internetowa może przechowywać w nawigacji użytkownika, a następnie pobrać je w celu rozpoznania przy następnej wizycie. Możemy także wykorzystywać błędy internetowe, bezpieczne gify i tym podobne technologie, które zbierają dane podobne do tych zbieranych przez plik cookie. Plik cookie może zawierać kilka rodzajów informacji, w tym identyfikator użytkownika używany przez witrynę do śledzenia odwiedzonych stron.

Pliki cookie witryny są przechowywane na Twoim komputerze lub urządzeniu i pozostają tam, chyba że dokonasz odpowiednich ustawień, aby nie akceptować plików cookie z witryny. Zmiana ustawień przeglądarki może zostać zaktualizowana za każdym razem, gdy plik cookie zostanie zapisany na Twoim komputerze lub urządzeniu. Jeśli jednak ustawisz przeglądarkę tak, aby nie akceptowała plików cookie ze strony internetowej, możesz nie mieć dostępu do wszystkich jej funkcji i korzystania z nich.

Dlaczego używamy plików cookie?

Na naszej stronie internetowej używamy plików cookie, po pierwsze, aby zlokalizować strony, które odwiedziłeś i z których zostałeś przekierowany na naszą stronę, po drugie, aby zapewnić spersonalizowane strony internetowe, o które prosiłeś, i po trzecie, aby zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony internetowej i ulepszyć strukturę i jej zawartość odzwierciedlającą Twoje szczególne potrzeby i zainteresowania.

Brak akceptacji plików cookies.

Przy pierwszej wizycie na stronie zostaniesz poinformowany o funkcjonalności znajdujących się na niej plików cookies oraz o możliwości nie wyrażenia zgody na ich instalację na Twoim komputerze lub urządzeniu. Jeśli chcesz usunąć pliki cookie, które mogą już istnieć, zapoznaj się z instrukcjami oprogramowania do zarządzania plikami, aby zlokalizować plik lub katalog przechowujący pliki cookie. . Jednocześnie, jeśli chcesz w przyszłości zrezygnować z zapisywania plików cookies, prosimy zapoznać się z instrukcją producenta przeglądarki klikając na „Pomoc” w menu przeglądarki. Więcej informacji na temat plików cookie można znaleźć na stronie www.allaboutcookies.org. Usuwając istniejące pliki cookie lub wyłączając pliki cookie w przyszłości, możesz nie mieć dostępu do niektórych obszarów lub funkcji witryny, co może mieć potencjalny wpływ na jej funkcjonalność i możliwość otrzymywania od nas informacji lub usług.

Jak chronimy Twoje dane osobowe?

Bezpieczeństwo Twoich danych osobowych jest dla nas zobowiązaniem, aby tego dokonać, korzystamy ze wszystkich odpowiednich i nowoczesnych środków technicznych przetwarzania (np. certyfikat bezpieczeństwa SSL-Secure Sockets Layer umożliwiający bezpieczną wymianę danych pomiędzy obiema stronami) poprzez szyfrowanie) i środki organizacyjne (np. ochrona w fazie początkowej i domyślna), których adekwatność regularnie sprawdzamy i aktualizujemy.

Jakie masz prawa?

W każdej chwili masz możliwość uzyskania dostępu do swoich danych osobowych i zwrócenia się do nas o następujące informacje:

  • aby poinformować Cię, jakie dane osobowe przetwarzamy, w jakim celu, adresatów, czy zostały ujawnione, komu zostały ujawnione lub czy mają zostać ujawnione, jak długo będą przechowywane, a jeśli nie możliwe, kryteria lub powody, które to definiują.
  • sprostowania Twoich danych osobowych (np. ze względu na ich braki lub nieścisłości), usunięcia ich z naszych zbiorów (o ile przetwarzanie nie jest już konieczne), ograniczenia ich przetwarzania, wyrażenia sprzeciwu.
  • do wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych, która nie może działać wstecz
  • zrezygnować z otrzymywania spersonalizowanych informacji, jeśli wyraziłeś na to zgodę za pośrednictwem witryny.
  • złożyć skargę do Urzędu Ochrony Danych Osobowych (http://www.dpa.gr/).

Z Twoich praw możesz skorzystać wysyłając odpowiednie pismo lub e-mail (info@europeocars.com) zgodnie z poniższym, bez ponoszenia przez Ciebie żadnych kosztów, chyba że takie żądania będą się często powtarzać i będą wiązać się z kosztami administracyjnymi dla nas, przez co będziesz obciążony za odpowiednią, uzasadnioną cenę. Jeżeli skorzystasz z któregokolwiek z tych praw, podejmiemy wszelkie możliwe środki w ciągu jednego (1) miesiąca od otrzymania Twojego żądania i poinformujemy Cię o tym (chyba że obowiązujące przepisy stanowią inaczej), chyba że ze względu na jego złożoność będziemy musieli przedłużyć terminu o kolejne dwa (2) miesiące, za które poinformujemy Cię o przyczynach opóźnienia.

Ustawodawstwo.

W każdym miejscu niniejszej Polityki Prywatności, w którym mowa jest o obowiązujących przepisach dotyczących bezpieczeństwa i ochrony danych osobowych, rozumie się, że Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady nr 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. „w sprawie ochrony osób fizycznych” w zakresie Przetwarzania Danych Osobowych danych osobowych i swobodnego przepływu takich danych „lub RODO (CPC), jak wspomniano, obowiązujące prawo i odpowiednie decyzje właściwych zasad w brzmieniu obecnym.

Skontaktuj się z nami.

W przypadku chęci skierowania jakichkolwiek pytań lub komentarzy dotyczących niniejszej Polityki prywatności lub stosowanych przez nas praktyk gromadzenia danych osobowych oraz w celu przesłania prośby, prosimy o kontakt e-mailowy pod adresem info@europeocars.com w formie pisemnej, listem poleconym na adres kierownik ds. przetwarzania firmy i 37 Andreas Papandreou, kod pocztowy 71414, Amoudara, Heraklion, Kreta, a odpowiedź otrzymasz tak szybko, jak to możliwe. Jednocześnie masz możliwość złożenia skargi do Urzędu Ochrony Danych Osobowych (http://www.dpa.gr/).

Dziękujemy za poświęcenie czasu na zapoznanie się z naszą polityką prywatności.

www.europeocars.com
37 Andrea Papandreou Str., Amoudara, Heraklion, 71414
Telefon: +30 2810 281050, +30 6974710463
Faks: +30 2810 823796
e-mail: info@europeocars.com

PL
Przewiń na górę